Våra dagverksamheter

På Ensjöholm har vi fem dagligverksamhetsgrupper. Snickeriet, Ljusverkstan, Textilverkstan, Vedgruppen och Förädlingen. Här är lite bilder på vad som tillverkas i de olika arbetsgrupperna. 

Ljusverkstan

Ljus och växthus

I Ljusverkstaden stöper och gjuter man ljus som är mycket populära. Gruppen ansvarar också för att driva upp småplantor och odla grönsaker i vårt stora växthus. 

Snicken

Holkar och smörknivar

I Snicken tillverkas fågelholkar, hushållspappersrullehållare och smörknivar på löpande band. Till de flesta momenten finns det mallar och hjälpmedel för att arbetstagarna ska kunna jobba mer självständigt.

Textil

Syr och väver

I Textilverkstaden tillverkas bonader, sittunderlag, trasmattor, kuddar, tygpåsar och annat man kan tillverka av textil. Det mesta säljs på ljusfesten i december. Det går också att göra beställningar.

Vedgruppen

Sveriges lyxigaste vedbacke

Vedgruppen sågar stockar för hand, klyver och packar ved i säckar. De tillverkar också fiffiga braständare av stickor och tygbitar doppade i stearin. Veden använder vi i våra braskaminer samt säljer och levererar till privatpersoner. 

Förädlingen

Bakar och förädlar

Förädlingen bakar bröd och kakor, kokar saft och sylt av våra bär och frukter samt ordnar tårtor till när vi firar födelsedagar.